ЦСКА отказал да вземе Салах преди 6 години за никакви пари

снимка: twitter.com

Правещият истински фурор в момента Мохамед Салах е бил предложен за трансфер в ЦСКА през 2012 година, но тогавашните собственици от “Титан” отказват да привлекат играча. Преди 6 години той е бил оценяван едва на 200 000 долара. 

Мотивът им е, че няма свободно място за чужденец извън Европейския съюз.  Това твърди бившият играч на “армейците” Илия Дяков пред “Меридиан Мач”.

Той от години работи в страната на фараоните, а Мо Салах е минал през него в школата на "Пепси". Дяков вижда потенциала в момчето, което прави първите си стъпки за мъжете в Ел Мокаулун. В Египет Салах бързо се прочува, но в чужбина остава непознат. Това кара Дяков да се свърже с Георги Димитров - Джеки, който да го препоръча на шефовете на ЦСКА.  

Легендарният защитник приема задачата и предава препоръката на ръководството. Шефовете обявяват, че няма място, но за бъдеще ще имат едно наум. В крайна сметка обаче Салах се озовава в Базел, а в момента е в Ливърпул и се бори за "Златната обувка" в Европа, както и за "Златната топка". Египтянинът е и на финал в Шампионската лига, където ще се надява да надвие Реал (Мадрид) и да го свали от трона. 

Дяков и в момента е в Египет, където си търси нов отбор. Той е категоричен, че в школата на "Пепси" и сега има момчета, които биха могли да играят във всеки един роден гранд.