Валидираха марка за Олимпиадата в Сочи

галерия:

снимка: bgolympic.org

Пощенска марка, посветена на ХХІІ-те Зимни Oлимпийски игри в Сочи 2014, бе валидирана днес в Музея на съобщенията.

Първи печат положиха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и българката, спечелила най-много медали на зимни олимпийски игри - Евгения Раданова.

"Позволете ми да представя пред вас първото за 2014 година пощенско-филателно издание, посветено на зимни олимпийски игри.

От името на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и БОК искам да пожелая достойно представяне на родните спортисти на предстоящите олимпийски игри в Сочи. Спортната тематика е една от най-предпочитаните в съвременното маркоиздаване", каза министърът.

Това е 15-ата марка, посветена на олимпийски игри. Изданието включва блок с една пощенска марка, илюстрован плик със стандартен знак за цена (0,65 лв.) на пощенската услуга и специален пощенски печат.

Художник на марката е Дамян Дамянов, тя е с номиналната стойност 1.40 лв., офсетно отпечатана с рамковидна перфорация върху бяла гумирана хартия с формат 25/50 мм в тираж 17 000 броя. Тиражът на илюстрования плик е 2802 броя.

4061950