Алберт Попов пише история! Първият българин на финалите на СК е факт

Стефан МАРКОВ

Алберт Попов стори нещо немислимо доскоро за българин. Нашето момче официално се класира за финалите на Световната купа, за които винаги се класират първите 25 от всяка дисциплина. Макар че днес Алберт отпадна още в първия манш на слалома в Кранска Гора, то той е 21-ви в общото класиране от всички стартове и това му осигури чутовния успех.

Финалите на Световната купа се провеждат от 1993-а година и оттогава нямаме нашенец стигнал до тях. Този път за техен домакин е определена Андора чрез своя курорт Солдеу. Белия керван ще насочи усилията си натам другата неделя.

За днешния старт в Словения Попов бе категоричен, че и странични фактори са му попречили. "Пистата ме прецака. Стартирах с 20-и номер и вече по трасето имаше доста изровени дупки. В началото направих голяма грешка и това допълнително даде резултат. Нацелих дупка, която не се бе слегнала и това доведе до отпадането ми", обясни звездата ни в ски алпийските дисциплини.

Другият ни участник в Карнска Гора Камен Златнов завърши на 35-о място в първия манш и това не му позволи да се класира за втория.