Жалко! Алберт Попов отпадна от слалома на световното след груба грешка

Сензацията в алпийските ски този сезон - Алберт Попов, за огромно съжаление на всички отпадна в коронната си дисциплина на световното първенство в Оре. 21-годишният скиор имаше големи амбиции за старта, но явно напрежението си каза думата. Нашето момче караше много добре до средата на трасето, но тогава в най-техничната част допусна грешка и "сгази" едно от колчетата, което означаваше отпадане за него. Увеличаващите се фенове на Алберт у анс и по света със сигурност имат за какво да съжаляват.

Самият Попов изрази бурно с негативна реакция разочарованието си от отпадането. Той на няколко пъти удари по снега със щеките и показа, че е имал съвсем различен план за слалома в Оре. 

Вторият българин в дисциплината Камен Златков също не успя да завърши първия манш. Имаме още двама представители, но те са с много задни стартови номера и нямат шанс за нещо повече от завършване по разораната от тези преди тях скиори.

Лидер след първото спускане е Марсел Хиршер (Австрия) с 1:00,60 минути. Втори е Алекси Пинтюро (Франция), на 0,56 секунди. С трето време австриецът Марко Шварц, изостанал на 1,22 секунди.