В Мерцедес не очакват подобна доминация през 2015

снимка: Guliver/Getty Images

Отборният шеф на Мерцедес Тото Волф сподели мнение, че за световните шампиони във Формула 1 ще бъде трудно да повторят абсолютната си доминация от миналия сезон.

През 2014 година Мерцедес се състезаваше сам със себе си, като битката за титлата при пилотите бе водена измежду двамата пилоти на тима Люис Хамилтън и Нико Розберг. При конструкторите пък конкуренция за шампионския трофей реално липсваше.

Тото Волф обаче смята, че през тази година Мерцедес трудно би се радвал на подобен комфорт в челото на класирането, макар и букмейкъри и специалисти да очакват нови триумфи на тима.

"Ако говорим за рекордите ни от 2014 година, трудно ще ги подобрим", коментира Волф.

"Не е нормално да спечелиш 16 състезания от общо 19, както го сторихме ние. Би било твърде самонадеяно да искаме да повторим постижението си", добави той.

Попитан кои очаква да бъдат основните конкуренти на Мерцедес през 2015 година, Тото Волф посочи имената на Ред Бул и Уилямс, които и през 2014 бяха най-близо до световните шампиони.

Волф все пак отчете, че трансферът на Себастиан Фетел във Ферари може да вдъхне нов живот на Скудерията.

"Когато си подписал с четирикратен световен шампион, който е напълно мотивиран, няма как това да не те тласне напред. Фетел ще липсва на Ред Бул. Той е един от най-добрите, но и Даниел Рикардо показа, че може да поеме ролята му", посочи той.