Себастиан Фетел обмислял отказване от Формула 1

снимка: БТА/AP

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е обмислял дали да не преустанови кариерата си на пилот, разкри шокиращо неговият бивш шеф в Ред Бул Крисчън Хорнър.

След края на миналия сезон Фетел напусна "биковете" и осъществи преминаване в редиците на Ферари, като германецът записа един от най-неуспешните си сезони в спорта, без да се поздрави нито веднъж с победа.

Адаптацията на Себастиан Фетел към новите двигатели V6 във Формула 1 бе толкова тежка, че четирикратният шампион дори не успя да се качи на подиума в нито едно от състезанията.

Крисчън Хорнър от своя страна разкри, че трудностите на Фетел са му се отразили далеч по-ярко, отколкото повечето фенове може би предполагат.

"Можеше да се види, че Себ не е щастлив", довери Хорнър.

"Изглеждаше така, сякаш някой му е отмъкнал любимата играчка. Имаше определен период през миналата година, когато Себастиан обмисляше дали да не прекрати кариерата си във Формула 1. Той имаше колебания относно посоката, в която спортът е поел".

Относно решението на Фетел да премине във Ферари, Хорнър заяви: "Той почувства, че това е точният момент. Себ имаше нужда от ново предизвикателство".