Ути за Sporta.bg: Мондиал 2018 е наслада за сетивата, иска ми се да съм там (+ прогнози)

Кулинарният гуро Ути Бъчваров се съгласи да сподели впечатленията си до момента от Мондиал 2018 и да разкрие очакванията си за предстоящите четвъртфинали - специално за Sporta.bg. Виртуозът с черпак в ръка се оказа изключителен познавач на Цар Футбол и говори с плам и вдъхновение за мачовете, организацията в Русия и феновете, които посещават планетарния шампионат.

Ути демонстрира завидни познания по темата Световни първенства, но не пропусна да прати стрела към замиращия български футбол. Стори го с право и с неповторимия си изказ, който кара човек да се замисли.

Любимец №1 на чревоугодниците покани чрез Sporta.bg всички, които имат време, да дойдат на 17 юли(вторник) в село Крумово. То се намира между Варна и Добрич и там ще се отбележи празникът на Света Марина. Това ще се случи чрез огромен биволски курбан, който самият Ути ще приготви. 

ЕТО КАКВО СПОДЕЛИ УТИ БЪЧВАРОВ ЗА МОНДИАЛ 2018:

Впечатленията до момента: Това, което виждам е наслада за сетивата. Говоря, както за самата игра, която показват отборите, така и за всичко около Мондиал 2018 като организация и фенове. Прави ми впечатление, че вече няма 2-3 мастодонта, чиито селекции да са сигурни в челно класиране. Силите вече са изравнени. Сега тече и Уимбълдън, а аз съм фен и на тениса. По кортовете в Лондон обаче наблюдаваме доминацията на Федерер, Джокович и Надал. Това лично на мен не ми е особено интересно.

Пиршество - това е дума, която описва точно какво се случва в момента в Русия. Срещите са в удобни часове за българския запалянко и това допринася за кефа. Аз като театрал съм изумен от културата на емоция по време на мачовете. Вижда се, че феновете са доволни, няма побоища, всичко е на топ ниво. Нововъведенията като VAR пък не позволяват да се стигне до нова "Божия ръка", като на Марадона. Това е много важно и допринася за цялостната картинка.

Мои приятели са били на двубои от груповата фаза на турнира и разказите им са изпълнени с възторг. Споделиха ми, че организацията е наистина уникална. Помислено е за всичко и става ясно, че когато руанаците пожелаят нещо да става както трябва - то става. Хотели, контрол, пътуване с влакове - всичко е на страхотно ниво.

Разбрах случайно, че вчера е имало някакъв финал за Суперкупата на България. Лудогорец бил с 1:0 Славия...Моите съболезнования за бг футбола и отборите тук. Явно е, че нещата у нас не се получават, а констрастът с това в Русия е плашещ.

Аз ще гледам финала на Мондиал 2018 (15 юли) във Варна с приятели и се надявам да изпитам още по-приятни емоции от тези, които ме връхлитат в момента.

ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ И ПРОГНОЗИТЕ НА УТИ:

Уругвай - Франция: Смятам, че франсетата имат шанс за втора титла от Световно след тази, която спечелиха на домашния шампионат. Уругвай е страхотна страна и пожелавам на всекиго, който има възможност да я посети. Наистина няма да съжалява и ще остане доволен. Там футболът е религия и сe работи много правилно. Няма и как да е иначе, след като народ от няма и 4 милиона дава такива таланти и то безспирно. Все пак давам предпочитания в мача на Франция за краен успех и класиране напред.

Бразилия - Белгия: Белгийците са силен тим с голям потенциал. И го показаха. Мисля си обаче, че Бразилия ще стори и невъзможното, за да прибави шеста титла в колекцията си. По-балансиран отбор са в отделните линии. Виждам Бразилия на финал.

Англия - Швеция: Англия ще смачка шведите. За разлика от други Мондиали, сега англичаните имат дух и воля за успехи.

Русия - Хърватия - Това ще бъде касапницата на шампионата. Този славянски сблъсък може да завърши всякак. Прогноза нямам, макар че в началото на турнира бях отявлен фен на хърватите. Като видях каква организация са направили руснаците обаче - също им симпатизирам. Направо ми се иска да ида на мач на Мондиал 2018 и да се докосна до тази магия. Домакините имат леко предимство заради публиката.