Треньорът на биатлонистите отрече за конфликт с Краси Анев

снимка: Булфото

Старши треньорът на мъжкия национален отбор по биатлон Николай Захаров заяви, че няма конфликт с най-добрия български състезател Красимир Анев и няма да коментира неговите постъпки и изказвания.

В последните дни в медиите се разрази скандал след отказа на Анев да стартира в мъжката щафета на европейското първенство в Естония.

"Няма да коментирам постъпките и изказванията на Красимир Анев. Това е минало, трябва да гледаме напред. Аз нямам конфликт с Красимир Анев, не съм конфликтен треньор. Аз имам голям опит, работил съм с олимпийски шампиони. Не съм конфликтен човек. Три години съм работил с Краси Анев", каза Захаров.

"Нямам обяснение за случилото се. Постъпките и думите на Краси Анев не коментирам и никога няма да коментирам. Сега в интернет всичко се пише, пълни глупости. Аз казвам на състезателите преди отговорни стартове да не четат, защото човек с по-слаба психика реагира на тези работи. Уговорки с Анев нямам. Момчето може би беше много уморено, други две момчета бяха болни. Нищо не е станало толкова глобално, че не е стартирал в щафетата. Не съм виждал и бил свидетел на никакви скандали между Анев и Екатерина Дафовска", добави той.

Захаров каза, че много биатлонисти в света работят с лични треньори.

"Много състезатели работят с лични треньори. Например Антон Шипулин в Русия има личен треньор. Много отбори имат, може би е дори по-хубаво. Нищо страшно в това няма. Аз работя като треньор, отговарям за подготовката на отбора", каза още селекционерът на националния отбор. Захаров призна, че рядко разговаря с Анев.

"Рядко говоря с него, но няма проблем. Той че готви качествено, нормално, има треньор. Не трябва да се раздухва повече това нещо. Всичко беше изкуствено направено. В отбора има атмосфера, няма проблеми и напрежение. Анев се готви отделни със своя треньор, ние отделно", каза Захаров.

Относно бъдещето си като треньор той заяви: "Имам още две години договор с федерацията, а после ще видим".