Томас Бах хвали Игрите в Сочи

снимка: БТА/AP

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах засипа със суперлативи организацията на Олимпиадата в Сочи. Той добави, че за него най-важни са спортистите, а от тяхна страна не е имало нито едно оплакване към домакините на Игрите.

"Реакцията на всички участници в игрите е изцяло положителна. Спортистите харесаха обектите и условията. Закриваме една страхотна Зимна Олимпиада", коментира Томас Бах в последния ден на Игрите.

"Независимо дали говорих със спортистите, Националните олимпийски комитети, федерациите, спонсори или телевизиите, които излъчват състезанията - всички сипят суперлативи за тези Игри.

За мен най-важното е това, което мислят спортистите. Прекарах четири нощи в олимпийските селища и мога да ви кажа, че нямаше нито едно оплакване от спортистите", каза още Томас Бах.

Президентът на МОК е доволен и от системата за борба за допинга, която помогна да бъдат хванати пет положителни проби по време на Игрите.

"Най-важното е, че системата работи. МОК показа, че има нулева толерантност за уличените в употреба на допинг", каза Бах, цитиран от БТА.