Такам недоволен: Не знам защо реферът спря мача, искам реванш

снимка: twitter.com

Карлос Такам не успя да намери обяснение защо битката му с Антъни Джошуа бе прекратена в 10-ия рунд. Британецът спечели с технически нокаут, след като вкара поредица от 5-6 мощни удара в главата на своя опонент. Той не бе разклатен в нито един момент, но съдията Фил Едуардс явно се притесни за здравето на 36-годишния камерунец и се хвърли между двамата, за да разтърве боя.

"Не знам защо реферът спря мача", призна след края на двубоя Такам. "Антъни е велик шампион. Много добър боксьор, но така и не разбрах защо беше спряна срещата. Реферът не успя да ми обясни. Искам реванш. Сега се готвих само 12 дни", заяви лаконично камерунският боксьор.

След мача Такам бе аплодиран от феновете за героизма си. Привържениците на "Принсипалити" освиркаха съдията, който прекрати мача и отсъди победата с технически нокаут на техния любимец. Това обаче не променя факта, че Джошуа щеше да спечели срещата, освен ако не се бе случило някакво чудо. Такам не взе нито един рунд и изоставаше сериозно по броя чисти удари. Той се би с отворена аркада в дясната вежда почти през целия мач и успя да оцелее доста дълго под мощния натиск на световния шампион в тежка кагетория.