Джошуа: Феновете искаха Такам в безсъзнание

снимка: twitter.com

Антъни Джошуа остана доволен от постигнатото на ринга, след като спечели с технически нокаут в 10-ия рунд битката си срещу Карлос Такам. Съдията Фил Едуардс взе спорното решение да прекрати срещата, когато британецът нанесе тежка серия от удари в главата на камерунеца, но той не изглеждаше зашеметен и можеше да продължи. Именно тази ситуация коментира Джошуа още на ринга след успеха си. Световният шампион в тежка категория каза, че не се нуждае подобни решения, за да печели, но няма контрол над действията на съдията. Той призна, че феновете са искали да видят Такам в безсъзнание и това е щяло да се случи, ако срещата не бе спряна.

"Беше хубава битка, докато съдията не реши да я спре. Нямам работа да коментирам съдийските решения, моята работа е срещу съперника ми. Нямам влияние върху решенията. Разберете, че не излизам на ринга, за да ми даде съдията победа с такова решение - излизам на ринга за битка, за нокаут, а и със сигурност феновете искаха да видят Такам в безсъзнание, такова решение не ми трябва. 

Уплаших се във втория рунд, когато той ме удари с глава в носа, защото можеше да има счупване. Представете си каква трагедия можеше да се случи, ако не можех да дишам и изгубех инициативата! Трябва да поддържаш контрол в такива ситуации, защото ако покажеш признаци на слабост, реферът можеше да се намеси. Когато се залагат титли, имам задължения като шампион", заяви Джошуа.

Първенецът в тежка категория отрече слуховете, че ще се бие в Лас Вегас и обеща на сънародниците си да проведе още една битка във Великобритания.

"Хората искат да ме гледат по стадиони, не искат да ме гледат във Вегас, затова изглежда нормално да остана във Великобритания - Англия, Уелс, Северна Ирландия, Шотландия…”, обеща Джошуа на ринга веднага след победата.

Ей Джей спечели 20-ата си победа от 20 мача, като всяка една от тях е с нокаут. Той направи четвърта успешна защита на титлата на IBF и първа на пояса на WBA.