Джошуа счупи нос, но довърши Такам за 20 от 20 след спорно решение (ВИДЕО+СНИМКИ)

галерия:

снимка: twitter.com

Антъни Джошуа вдигна на крака зрителите на стадион "Принсипалити" в Кардиф, след като победи Карлос Такам чрез технически нокаут в 10-ия рунд. Така британецът спечели 20-ия си двубой от също толкова възможности, като всичките му 20 успеха са с нокаут. 28-годишният боксьор направи четвърта поредна защита на титлата на IBF в тежка категория и първа на пояса на WBA.

ca.jpg

Реферът Фил Едуардс обаче взе спорно решение да прекрати срещата. Джошуа нанесе тежка поредица от удари в главата на Такам, но камерунецът не изглеждаше зашеметен и можеше да продължи двубоя. Въпреки това, съдията видя опасност за здравето на кървящия 36-годишен боксьор и се хвърли между двамата, за да спре боя. Така Ей Джей вдигна победоносно ръце въпреки освиркванията на зрителите по трибуните, които желаеха мачът да продължи.

amn.jpg

И двамата боксьори бяха обляни с кръв. Джошуа отвори аркада под окото на Такам още в самото начало, докато камерунецът счупи носа на опонента си с глава във втория рунд. Тогава двамата се доближиха много един до друг, а нисичкият боец използва главата си, за да нанесе коварния удар. Иначе в този рунд Джошуа пое контрол над събитията с няколко леви крошета и прави. Като цяло Такам не спечели нито един рунд преди техническия нокаут и бе вън от съмнение кой ще триумфира, ако реферът не бе спрял срещата.

ka.jpg

В третия рунд Джошуа нанесе ляв ъперкът и зашемети съперника си, но той му отвърна с няколко чисти удара. В четвъртия Такам вече кървеше, след като Ей Джей му отвори аркада на дясната вежда. Малко след това камерунецът бе пратен в нокдаун с мощна серия от прави и крошета, но веднага се изправи и продължи двубоя. Той едва оцеля в 6 и 7 рунд, като търсеше клинча. Такам все пак успя да нанесе няколко чисти удара в главата на опонента си. Така се стигна до 10-ия рунд, когато камерунецът просто не издържа и се остави на поредицата от мощни удари на Джошуа. Реферът прекрати срещата, а Такам остана недоволен след загубата.

an.jpg

След като Джошуа победи, той отиде да поздрави щаба на съперника си, както и самия него. Британският шампион вдигна победоносно ръката на Такам, за да покаже уважението си към него. Това е трети мач, който Джошуа печели след 3-ия рунд. Той стори това срещу Владимир Кличко (11 рунд) и Доминик Брийзъл (7 рунд).

Може да гледате целия мач ТУК!

Снимки: Twitter