Супер изненада в спускането при жените

снимка: БТА/AP

Австрийката Андреа Фишбахер поднесе една от най-големите сензации при жените в Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като спечели спускането в швейцарския зимен център Кранс Монтана.

Фишбахер се пусна на пистата с 29-ти стартов номер, но това не ѝ попречи да развали дотогавашното разпределение на местата на подиума и да лиши сънародничката си Ана Фенингер от победата.

Втора с изоставане от 0,15 секунди остана друга австрийска алпийка - олимпийската шампионка в супергигантския слалом Анна Фенингер, с време 1:34.15.

Словенката Тина Мазе, носителка на Световната купа за миналия сезон и олимпийска шампионка в спускането и гигантския слалом от Сочи, зае трето място с 1:34.47.

Андреа Фишбахер, стартира 29-и номер и направи най-добро спускане, като финишира първа за 1:34.00 минута. Австрийката печели старт за Световната купа за първи път след успеха й в спускането в Банско преди пет години. Фишбахер не се е качвала на подиума от януари 2010 година.

"Напоследък ми минаваха мисли за отказване, защото последните години не бяха никак лесни за мен. Но винаги съм вярвала, че мога да се върна на върха, а днес целта ми беше качване на подиума", коментира Фишбахер, цитирана от БТА.

Лидерката за Световната купа Мария Хьофл-Рийш от Германия завърши девета, но остава начело в генералното класиране със сбор от 1108 точки. Втора в генералното класиране е Фенингер с 951 точки, следвана от Тина Вайратер (Лихтенщайн) с 943 точки и други.