Соколов ляга под ножа, виси за световното

галерия:

снимка: twitter.com

Звездата на националния отбор Цветан Соколов ще се оттегли от волейболната зала в следващите четири месеца, съобщава bgvolleyball.com. Диагоналът има сериозна контузия в лявото коляно, заради която трябва да се подложи на операция.

Хирургичната интервенция ще бъде направена в следващите дни в Италия. Тя ще извади волейболиста от сметките на националния селекционер Пламен Константинов за следващите 3-4 месеца. 

Със сигурност 28-годишният волейболист ще пропусне мачовете от Лигата на нациите, а все още не е ясно дали ще вземе участие в срещите от световното първенство. То започва на 9 септември и продължава до 30 септември в Италия и България.

Така пред Пламен Константинов остава въпросителната на позицията диагонал на разпределителя. В списъка му попаднаха Боян Йорданов, Николай Учиков, Велизар Чернокожев и Венцислав Георгиев. 

Снощи Цецо Соколов бе близо до трофея от Шампионската лига със своя Кучине Лубе (Чивитанова), но остана със среброто, след като загуби от Зенит (Казан) с 2:3 гейма. Утеха за българина бе наградата му за най-добър диагонал в надпреварата. На финала Соколов отбеляза цели 29 точки и изглеждаше в невероятна форма, но ще трябва да излекува болките, които го мъчат от доста време насам.