Силен старт за девойките на Европейското

галерия:

След завършването на първите две (от 4) субдивизии в квалификациите на девойките, България е на 7-мо място във временното класиране на Европейското първенство по спортна гимнастика, което започна днес, сряда (14 май) в София.

Грета Банишка постигна 3-ти резултат до момента на прескок (13.600), а Елизабет Василева 4-а на земна гимнастика (12.933), което дава надежди, че могат да достигнат до финалите на тези два уреда.

До края на деня остават изпълненията на още две субдивизии. Ето и какво казаха от лагера на българския тим след началото на първенството:

Филип Янев (старши треньор на нац. отбор девойки):

„Всички момичета са дебютантки и това обяснява напрежението в играта им. Най-добре се представиха на прескок и на земна гимнастика. При изпълненията на греда можеше да са по-прецизни, но това е първото им състезание от подобен ранг. Като цяло мисля, че се представиха добре и ние, треньорите, сме доволни”.

Елизабет Василева: Дадохме всичко от себе си за публиката. Много съм доволна от играта си на земна гимнастика.

Грета Банишка: Ние всички се надяваме на добро отборно класиране. Ще видим какво ще стане, когато завършат всички отбори.

Иляна Гевезова: Да, положихме максимални усилия да се представим добре...

Симона Якетова: Благодарим на публиката, на нашите родители и на всички наши приятели, които дойдоха да ни подкрепят. Е, поплаках си малко след гредата, много се притеснявах, но мисля, че в крайна сметка всичко се получи както трябва.

Магдалена Георгиева: Справихме се доста добре, но можем и много повече. Всички ние искаме да благодарим най-вече на треньорите. Без тях нямаше да стигнем до тук.