Кралев предлага своя заместник до края на седмицата

снимка: Булфото

Новият председател на борда на директорите на Българския спортен тотализатор се казва Живко Вангелов, съобщи министърът на спорта Красен Кралев след днешното първо редовно заседание на Министерски съвет.

Той припомни, че Вангелов е едно от най-големите имена в българската борба. Изпълнителен директор ще бъде Дамян Дамянов, който по време на предишния мандат на Борисов е бил шеф на тотализатора.

"Спортният тотализатор е основен източник на средства за българския спорт и вярвам, че новото ръководство ще допринесе максимално за увеличаване на приходите", коментира министърът.

Според него този екип ще бъде успешен и това решение е добро за българския спорт.

"Няма още яснота по въпроса за заместник-министрите", каза министър Кралев, но допълни, че до края на седмицата ще даде предложение. Ще има още един заместник и той ще бъде със спортна биография, заяви Кралев.

В отговор на въпрос министърът каза, че в момента се разработва нова система за финансиране на федерациите и на клубовете, като приоритет ще имат тези федерации, които работят успешно.

"Има много клубове и федерации, които извършват символична дейност и те ще получат символично финансиране. Не сме толкова богати, че да бъдем разточителни", коментира министър Кралев.