Секс скандал и компроматна война между два благоевградски клуба

Истинска компроматна война се вихри в момента между двата гимнастически клуба в Благоевград - "Любчо Солачки" и Пирин. Войната започва след депозирана жалба от съпругата на собственика на клуб Пирин - Ал. Марков, която депозирала жалба в полицията, че треньорът в клуб "Любчо Солачки" Саркис Сергеевич я тормозил сексуално, подхвърляйки и обидни реплики и обяснявайки се в любов, използвайки цинични думи.

Според жалбата арменецът влизал в залата, докато Маркова е там и се заканвал цинично, какво щял да прави с нея. Жалбата на Маркова провокира контра жалба от страна на уличения в тормоз Сергеевич, който пък твърди, че съпругът на Маркова искал да прави "секс" с него в определени части на мъжкото тяло, това било отправяно като заплаха от страна на Марков.

"Да, имаме жалба срещу Саркис Сергеевич, тероризирал и притеснявал съпругата ми в гимнастическата зала. Наша проверка установи, че този човек живее съвсем нередовно в България, той няма документи, картотекиран е във федерацията с чуждо ЕГН, влязъл е от Армения през 1999 година, учил е в местно училище, откъдето не му е издаден никакъв документи, той дори няма лична карта. Подал съм жалба в службата по миграции, но нямам никакъв отговор. Не е нормално такъв човек да работи, да тренира деца, да заплашва и влиза пиян, когато нашия клуб работи. Той е отговорил на нашите жалби с контражалба, в която пише абсолютни небивалици. Жалко е, че не се намери институция, която да провери този човек и неговите документи",  каза Ал. Марков пред "struma.com".

След коментара на Марков потърсихме и председателя на федерацията по гимнастика Красимир Дунев, за да го попитаме знае ли той какво се случва в Благоевград и има ли документи лицето Саркис Сергеевич:

Ето какво каза той: Момчето се състезаваше и бе добър състезател, сега е треньор и съдия, преди години ни представи лични документи, за да бъде картотекиран във федерацията, но не сме ги проверявали, истински ли са или фалшиви, както твърдят. Многократно съм казвал и на двата клуба да си стиснат ръцете и да не се конкурират по този начин, а като играчи и състезатели, но вижте до къде се стигна, каза Дунев.

Крайно лаконичен коментара си бе председателят на клуб "Любчо Солачки" Антон Гръчки. "Знам, че има жалби, но не искам да коментирам нищо, има съд, който ще докаже твърденията по отношение на Сако. Не вярвам на клюки", каза Гръчки, който бе сигурен, че неговия треньор и състезател има всички редовни документи да живее и работи тук.