Швейцария остана само с един боб при двойките

Швейцария остана само с 1 боб от общо 3 при двойките, след като Юрг Егер се контузи тежко и съекипникът му Даниел Шмидт бе принуден да се откаже.

 

Егер пострада след като двуместният боб се преобърна на сдобилия се с печална слава улей "Уислър", където на 12 февруари намери смъртта си грузинският бобслеист Нодар Кумариташвили.

 

Шията на швейцареца бе обездвижена със специална медицинска яка и той бе откаран с хеликоптер в болница във Ванкувър. За щастие, лекарите констатираха само натъртване на шийните му прешлени.

 

Егер няма нарушения в двигателните си функции, но по-нататъшното му участие в Олимпиадата е немислимо. Съекипникът му Шмидт се отказа да замести Егер с резервен бобслеист, като решението си той е взел след консултации с швейцарския Олимпийски комитет.

 

Преди това пък заради сътресение на мозъка, получено също при инцидент на "Уислър", се отказа и световният шампион и считан за основен фаворит Бит Хефти. Така, вместо с три боба, Швейцария ще участва само с един в състезанието на двойки.