(ВИДЕО) О, даа! Женският тим по бобслей на Нигерия си заслужава

галерия:

Зимната олимпиада в Корея ще е дебютна за шест страни - Сингапур (шорттрек), Нигерия (бобслей и скелетон), Еквадор (ски бягане), Малайзия (фигурно пързаляне), Косово и Еритрея (двете ски алпийски дисциплини). Най-гледаният отбор, без съмнение, ще е Нигерия. Даже и да не се каните да следите женския бобслей, тези прекрасни момичета ще ви накарат да въздъхнете поне веднъж.

bggn5.jpg

Нигерийският екипаж на двойки: пилотират Шон Адиган, в тандем последователно с Нгонзи Онумера и Акуома Омеога. Те първи сред африканските бобслеисти (мъже и жени) се класираха за омпиадата, пет пъти покривайки норматива за това на три различни трасета.

Шон се е родила в Щатите но на международните турнири представя Нигерия.Онумера и Омеога също отдавна напуснали родината си и учат вТексас, където няма сняг. Затова пък Адиган - единствена от екипажа - има олимпийски опит: тя участва на олимпиадата в Лондон 2012 на 110 метра с препядствия. Достига до полуфинал. Няма начин обаче тези хубавици да не ви накарат да хвърлите поне едно око на телевизора, когато предават бобслей от ПьонгЧанг.