Шумахер продължава да не може да говори и да се движи

Вчера легендата на Формула 1 Михаел Шумахер напусна специализираната клиника в Лозана, за да продължи възстановяването си в домашни условия.

45-годишният германец прекара осем седмици в лечебното заведение в швейцарския град, където бе преместен от болницата в Гренобъл, след като бе събуден от продължителната кома, вследствие на тежкия ски инцидент, който претърпя в края на миналата година.

Сега Пилето ще продължи лечението си в собствената си къща край Женевското езеро, намираща се на едва 40 километра от клиниката.

Състоянието на Михаел Шумахер е позволило той да бъде преместен в домашни условия, но то продължава да бъде без промяна, твърди британското издание "Mirror”, позовавайки се на свои неназовани източници.

Шумахер продължава да не може да говори и да се движи, като се изключат случайни потрепвания на клепачите на очите му.

Мениджърката на Михаел Забине Кем отказа всякакъв коментар относно състоянието му, заявявайки, че му предстои "дълъг и труден път”.

"Като се имат предвид жестоките травми, които той претърпя, се наблюдава прогрес в последните седмици и месеци. Все още обаче му предстои дълъг и труден път.

Искаме да изкажем благодарността си към болницата в Лозана за всеотдайните им грижи. Молим личното пространство на семейството на Шумахер да продължи да бъде уважавано, за да бъдат избегнати спекулациите за неговото състояние”, се казва в официалното изявление на Забине Кем по случая.