Шоу "Кралете на леда" в София ще има, въпреки операцията на Плюшченко

снимка: БТА/AP

Шоуто "Кралете на леда" в София ще се състои, въпреки операция на Евгени Плюшченко. Руската звезда по фигурно пързаляне потвърди звезден състав от спортисти за спектакъла на 23 април в "Арена Армеец", съобщиха организаторите. 

Общо 21 актуални олимпийски и световни шампиони ще излязат за първи път един до друг в едно единствено шоу в подкрепа на руската легенда Евгени Плюшченко, който беше застигнат от нова коварна травма на гърба. 

След няколко консултации с личните си лекари, Плюшченко получи забрана да излиза на леда в следващите шест месеца, но за да не разочарова българските почитатели на фигурно пързаляне, е решил да им подари най-грандиозното шоу от серията "Kings on Ice" правено някога. 

"Изключително благодарен съм за подкрепата, която ми оказаха всички тези големи имена в спорта. Съжалявам, че няма да мога да се пързалям в последната част на шоуто в "Арена Армеец", но ще се опитам да бъда там и да усетя атмосферата на българската публика лично. След като разбрах какъв е интересът към това събитие в България, с моя екип решихме да подарим на феновете нещо специално.

Уверявам ви, че такъв състав от фигуристи не се е събирал до момента и вярвам, че такива големи имена ще запалят страстта у младите към този спорт. Кой знае, може някой ден един от зрителите в залата да стане следващият Плюшченко", споделя фигуристът. 

Освен на първокласните съчетания на олимпийските шампиони на Чехия, Русия, Испания, Германия, Франция и Швейцария, публиката ще се наслади и на невероятни музикални шедьоври. 

Цигуларят Едвин Мартън, свирил със звезди като Дзукеро, Сийл и Глория Гейнър, ще се включи в шоуто редом до звездите на фигурното пързаляне с изпълнения на своя Страдивариус, а на сцената непосредствено до пързалката ще застанат майсторите на класиката "Vienna Strauss Orchestra". 

Билетите за шоуто са на цени от 58 до 98 лв.