Шанс за втора квота за Сочи в биатлона

снимка: Facebook

Българският биатлон може да зарадва феновете си със страхотна новина преди началото на Зимните Олимпийски игри в Сочи през февруари 2014-та година. От щаба на Българската федерация съобщиха, че се опитват да издействат още една квота при жените за нашия отбор.

Към момента единствената ни сигурна представителка на Олимпиадата ще бъде 21-годишната Десислава Стоянова. Тя се пребори с конкуренцията на съотборничките си в националния състав след великолепното си представяне на спринта 7.5 км във френския зимен център Анеси – Льо Гран Борнан, кръг от Световната купа.

Тогава Деси записа най-добрия резултат в кариерата си – 27-мо място след перфектна стрелба и пасив от 1:05 минути спрямо победителката Селина Гаспарин (Швейцария). Именно този резултат провокира Българската федерация по биатлон да присъди квотата за Сочи 2014 на Стоянова.

Ако родните управители, начело с президента Екатерина Дафовска, успеят да издействат още една участничка на Олимпиадата, то България ще може да участва в смесената щафета. През януари ще се знае със сигурност дали от Международния съюз по биатлон ще се съгласят с молбата на федерацията ни.

Естествено, ако България получи още една квота за Сочи, тя ще бъде присъдена на най-опитната ни състезателка Емилия Йорданова.