Шампионите от Нефтохимик с препратка към Модена и Радо Стойчев

снимка: bgvolleyball.com

След като Нефтохимик 2010 (Бургас) завоюва втора поредна титла във волейболната Суперлига, треньорът Найден Найденов разкри информация по една от най-важните теми - а именно как е успял да озапти братя Братоеви през целия сезон и ги е убедил да останат част от шампионския тим. Снощи бургазлии надвиха ЦСКА в София и в третия мач от финалната серия, като така спечелиха с 3:0 и отново заеха мястото си на трона. 

"Създадохме отбор, който играе като едно. Това беше целта, с трима опитни, с други трима по-млади момчета, които влязоха в системата и започнаха да израстват с всяка тренировка и всеки мач. Трябва време да синхронизираш един отбор и да усетиш кога трябва да отстъпиш, за да можеш да вкараш всичките в едно русло, да мислят по един и същи начин.

Благодаря на всички момчета, благодаря на журналистите, които се съмняваха в това, че мога да укротя братята Братоеви. Не съм го коментирал от пет месеца. Беше ви основна тема на вас. Успях да ги укротя. Как? Един треньор трябва да има по-мащабно мислене върху нещата. Да не гледа като кон с капаци, а да влиза в положението на тези хора. Те са добри момчета, трябва да им влезеш в ситуацията и те ще дадат всичко от себе си, за да спечелим. Това е системата", сподели Найден Найденов.

Вальо Братоев пък направи препратка към отбора на Модена, който излезе на открит бунт в италианска телевизия срещу българския си треньор Радостин Стойчев. Посрещачът заяви, че това никога няма да се случи в Нефтохимик. 

"Щом сме си свършили работата, значи всичко е било както трябва. Ние да не сме престъпници да ни озаптяват. Ние сме хора, които си вършат работата. Понякога някой не е съгласен с нашето мнение, но ние се съобразяваме. Ние правим това, което каже треньорът. Не правим бунтове или раздори. Това го правят играчите в Модена", сподели Валентин Братоев, цитиран от bgvolleyball.com. 

На въпрос за бъдещето на двамата, те не издадоха информация. Георги отговори, че в следващите седмици всичко ще стане ясно, но заяви, че е готов да остане в Бургас.

"В рамките на следващите 20 дни ще има информация. Това, което получавам като условия в Нефтохимик, задоволява напълно мен и моето семейство. Да решат да направят проект, който да търси развитие извън пределите на България. Какво означава това? Не да отиваме и да бием всичко. А да се направи топла зала. Имахме обещание за тази година от кмета на Бургас, което не беше изпълнено и е разочароващо. Да има масажисти, апаратура за възстановяване. Тази година имахме много неща, но има какво да се работи. В България имаме нужда от такива проекти и клубове. Левски, Пазарджик, ЦСКА, Монтана, са достойни проекти. Макар и не с големи бюджети, имат всичко, което е нужно на волейболен клуб да съществува на високо ниво. Този пример трябва да се следва от всички", заключи разпределителят.