Сензацията при мъжете: Мислех да се откажа

снимка: БТА/AP

Андрю Уайбрехт от САЩ, който спечели сребърен медал в Супергигантския слалом по ски алпийски дисциплини на Олимпиадата в Сочи, заяви, че в навечерието на състезанието е обмислял да сложи край на кариерата си.

"Вчера се замислих да сложа край на кариерата си. Не знам какво ми стана, но вероятно просто не съм се бил наспал добре", заяви с усмивка Уанбрехт след днешния финал. "Сега, разбира се, вече не мисля за това.

Състезанията по ски алпийски дисциплини са много сериозни и трудно се стига до победа, но трябва да оставаш позитивен", допълни той, цитиран от БТА.

Американецът имаше преднина и на трите междинни контроли, но в последната част от трасето загуби половин секунда и в крайна сметка завърши на 30 стотни зад победителя Шетил Янсруд от Норвегия.

"Още от началото се чувствах отлично. Бях концентриран, а на финала разбрах, че и времето ми е отлично", каза той. 28-годишният Уайбрехт, бронзов медалист от супергигантския слалом от Ванкувър 2010, стартира доста след групата на фаворитите с номер 29, тъй като през този сезон в Световната купа имаше само едно класиране в топ 20.

"Месец след Игрите във Ванкувър получих травма. След това имах много здравословни проблеми. Беше ми трудно и психологически, защото тренирах много, стараех се, но резултатите ги нямаше.

Винаги трябва да вярваш в това, което правиш, защото иначе няма смисъл да бъдеш в големия спорт. Щастлив съм, че повярвах в себе си. Този медал е ясно доказателство, че не стоя на едно място, а продължавам да се развивам", каза той.