Секссимволът Возняцки ще краси финала на Australian Open

галерия:

Секссимволът Каролине Вознецки се класира на финал на Australian Open. Младата Елизе Мертенс се опита да се противопостави на датчанката в първия полуфинал при жените, но бившата №1 играеше с високо самочувствие и доминираше през по-голямата част от двубоя.

Макар спад в представянето ѝ в самия край на срещата да накара Каролине да изтръпне, тя все пак си издейства победа в два сета. Белгийката натрупа доста непредизвикани грешки, докато Возняцки показа много обрано представяне и си заслужи място в двубоя за титлата след 6-3 7-6(2)

Първата част започна добре за сервиращите и те размениха по няколко успешни подавания, преди при 1-2 и 15-15 Мертенс да не сгреши два пъти от форхенд, давайки шансове за пробив на опонентката си. При първия тя стори същото и изостана с 1-3 в сета. До края тя контролираше развоя на сета и дори бе близо до това да го завърши на чужд начален удар при 2-5, но не успя да реализира появилия се сетбол и трябваше да изчака своето подаване, което взе на нула.

Разпределението на силите не бе много по-различно и в началото на втората част. Още в първия гейм световната номер 2 имаше две възможности за пробив след двойна грешка на противничката си, но и двете бяха спасени. Форхенд в мрежата от страна на Мертенс при 2-2 и 30-30 даде нов брейкбол на съперничката ѝ. Точно 1 час след началото на мача, Каролине Возняцки стигна до пробив и във втория сет. С две подавания на 0 тя си издейства правото да сервира за място във финала. Стигна се до 30-30, но точно тогава белгийката пласира добър минаващ удар и неочаквана двойна грешка върна равенството в самия край на сета.

Спадът в нивото на играта на бившата номер 1 съвпадна с подем в тази на Мертенс и тя взе сервис гейма си на 0, след което пласира два великолепни ретура, за да поведе с 30-0 в подаването на Возняцки. Непредизвикана грешка от бекхенд доведе до два сетбола, но и двата бяха спасени и четири дюса по-късно частта влезе в тайбрек. Той започна с минибрейк след форхенд на Мертенс в мрежата. Трябваше да чакаме още 6 точки, докато видим нов минипобив – бекхенд уинър на Каролине Возняцки и осигури 4 мачбола. Тя проби отново още при първия и е на финал на Australian Open.