Федерер: Почти бях забравил как се печели Шлем

снимка: twitter.com

Петкратният шампион в Мелбърн Роджър Федерер остана повече от доволен след трисетовата си победа над Томаш Бердих на 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия. Швейцарецът заяви, че отново се чувства готов да направи поредица от спечелени турнири от Шлема, след като по това време миналата година почти е бил забравил как става това.

"Разликата между тази и миналата година е, че сега се събуждам нормално, докато миналата ситуацията беше: "ох, гърбът ми, ох, крака ми"… Много неща имах, но болката е хубава понякога, също и тези петсетове мачове с Нишикори и Вавринка, те си остават за цял живот. Победата в третия сет над Бердих просто ми показа, че мога да стигна далеч в турнира. Тази година очакванията ми са много различни, защото спечелих два турнира от "Шлема", докато миналата бях в позиция на човек, който не го е правил от 4 години и половина. Не че не знаех как става, но започвах да забравям как", разкри 19-кратният шампион в "мейджър" турнирите. 

Швейцарецът говори и за стила си на обличане, както и за стила на повечето му опоненти на тазгодишния "Аустрелиън Оупън". Федерер разкри, че е писал на Рафаел Надал преди да си легне предната вечер и му е пожелал бързо оздравяване.

"Разказването на истории е много важно в спорта и затова на обувките ми има броя на титлите в Австралия на фона на гарата. Гарата е там, защото не ми е разрешено да изобразявам трофея. По едно време трофеят беше там, но организаторите не ми разрешиха, което е нормално, това си е тяхно право. На "Уимбълдън" пък слагаме някакви други неща на обувките… Забавно е, когато участвам в дизайна на дрехите си, но никога няма да изляза с тениска без ръкави, както го направи Рафа. Просто моите ръце не са като неговите, просто е", заяви шеговито Роджър.

"Съжалявам за Рафа, не беше лесно да го гледам как се отказва поради контузия, но такива неща се случват и Марин Чилич също заслужава похвала, защото това е огромна победа за него. Последното нещо, което направих снощи, преди да си легна, беше да му пиша и да видя как е. Радвам се, че тестовете са показали, че новините не са ужасни. Пожелавам му да се оправи бързо, защото е мой приятел", сподели благородният Роджър Федерер.