Сексимволът Линдзи Вон се сбогува с белия керван емоционално

Легендата на белия керван Линдзи Вон, която спечели среброто в спускането в супергигантския слалом на Игрите в ПьонгЧанг, със сълзи на очи потвърди, че това е било последното й олимпийско състезания в кариерата. 33-годишната американка беше фаворитка за титлата, но бе изпреварена от италианката София Годжа и норвежката Рагнхилд Мовинкел.

"Бронзов медал, но го чувствам като златен. Днес беше невероятен ден, който никога няма да забравя. Благодаря на всеки, който ме поздрепяше и ми помогна да стигна до тук. Обичам ви, всички!", написа Ледена кралица в "Туитър".

“Иска ми се да продължа да се състезавам. Иска ми се това да не е последната олимпиада, но е... Mоето тяло просто не може да издържи нови четири години. Затова се опитвам да приема това, да се справя с емоциите и да се наслаждавам на всеки момент”, добави легендарната американка.

“Ако си помислите какво се е случило през последните осем години и какво съм преживяла, за да дойда тук, ще разберете, че дадох всичко от себе си и този медал е сбъдната мечта. Трябва да гледаме нещата в перспектива. Разбира се, щях да съм радостна, ако бях спечелила златото, но, честно казано, и това е невероятно и аз съм много горда”, каза още Линдзи Вон.

lindsey-vonn-at-the-french-tennis-open-at-roland-garros-in-paris-_1.jpg