Секси шведка покори нощта във Флахау

снимка: БТА/AP

Фрида Хансдотер спечели нощния слалом за жени във Флахау, Австрия, валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Шведката победи фаворитката Микаела Шифрин, за която това е втора загуба в тази дисциплина в последните три старта, след като преди това имаше 12 поредни победи на слалом.

Хансдотер кара брилянтно в първия манш и взе солидна преднина, която успя да защити и да финишира първа с общо време 1:51.40 минута.

Норвежката Нина Лосет е втора с изоставане от 0.58 секунди след победителката. Шифрин се представи слабо в първия манш, а усилията й да навакса във втория стигнаха само за третото място, което раздели с Уенди Холденер от Швейцария. Двете финишираха с равно време 1:52.18.

Българката Мария Киркова стартира в първия манш и завърши с последното 52-о време (1:06,35 минута).

В генералното класиране за Световната купа Шифрин увеличи аванса си, след като преследвачката й Лара Гут не успя да завърши първия манш на слалома. Шифрин води с 1008 точки, пред Гут с 643, Теса Уорли (Франция) 563 и други.

За малката купа в слалома Шифрин води с 560 точки, следвана от Вероника Зузулова (Словакия) с 435, Уенди Холденер 400 и други.

Световната купа при жените продължава в Австрия със спускане в Заухензее в събота.