Сефте! Нулев мач и освирквания на Мондиал 2018

Франция и Дания не изненадаха никого и врътнаха равенство - 0:0. Двата тима се нуждаеха именно от реми, за да са сигурни, че продължават в следващата фаза на Мондиал 2018 - франсетата като водачи, а скандинавците - като подгласници. Второто полувреме на срещата в Москва мина с перманентни освирквания от публиката, което доказва, че "петли" и "динамити" са разочаровали с вялата си продукция.

Франсетата бяха заложили на доста от резервите си, но все пак бяха по-активни и на няколко пъти можеха да вкарат. Датчаните пък се бяха вкопчили в живителната точица и цял мач я бранеха.

В крайна сметка най-скучният двубой досега в турнира приключи без попадения, а с това стана и първия сблъсък, в който не паднаха голове.

По същото време в Сочи Перу би Австралия с 2:0. Южноамериканците видимо бяха по-класния тим и с лекота стигнаха до успеха. Те дори заложиха на изчаквателна тактика и без да си дават особен зор забиха 2 чудесни гола.

Карийо откри за Перу с феноменално изпълнение в 18-ата минута. Той посрещна с воле центриране на Гереро и с диагонален шут не остави шансове на вратаря.

В 50-ата минута всичко свърши, след като Гереро с майсторски изстрел покачи на 2:0. После мачът се доигра. Австралия не показа класа, за да се бори за победа, която можеше да даде на "кенгурата" шанс за класиране в елиминациите.

Така в тази група Франция завоюва първото място със 7 точки и чака на осминафинал някой измежду Нигерия, Аржентина или Исландия. Дания пък остана с 5 точки и ще се изправи срещу страховитите хървати.