Повече от 1.5 милиарда зрители ще гледат Night of the Jumps

галерия:

Над 1 млрд. и половина зрители по целия свят ще наблюдават финалния кръг на Световния шампионат по мотокрос фрийстйл - „Night of the jumps”, който ще се проведе утре вечер в зала „Арена Армеец“ в София.

Провеждането на шоуто нямаше да бъде възможно без подкрепата на Корпоративна търговска банка АД, която е един от основните благодетели на Българската федерация по мотоциклетизъм (БМФ).

КТБ и Цветан Василев от години са сред най-големите меценати на българския спорт, като банката е подпомогнала БМФ с близо 2.8 милиона лева в периода 2008 - 2013 г.

Финансовата институция също така дари 100 билета за "Нощта на скоковете" на студенти отличници и изявени спортисти от Университета за национално и световно стопанство – София (УНСС). Жестът е продиктуван от желанието на КТБ да изгради символичен мост между подкрепяните от нея инициативи в сферата на спорта и науката.

На днешната пресконференция преди грандиозното шоу бе валидирана и уникална пощенска марка.

Председателят на организационния комитет за Grand Prix Bulgaria Румен Петков, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и президентът на комисията по мотокрос и супермото към Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб заедно отпечатаха първата от едва 733 марки, които ще бъдат създадени с логото на тазгодишното издание на „Нощта на скоковете“.

Дебютното издание от тази серия ще бъде разиграно утре на специална томбола по време състезанието.

На срещата с медиите, на която присъстваха още Спас Панчев – член на Съюза на филателистите, Марко Мантей – промоутър на състезанието и Боян Делчев – изпълнителен директор на „Трейс груп“ (фирмата, която изгражда съоръженията в залата) бе обявено, че до края на днешния ден „Арена Армеец“ ще бъде изцяло готова за надпреварата, след 35 часа непрекъснат труд по изграждането на съоръженията.

В столицата вече пристигнаха всички състезатели, както и техните мотори и оборудване.

„Вече сме почти изцяло готови с организацията за „Нощта на скоковете“. Искам специално да благодаря на всички наши приятели и партньори, които помагаха в последните дни и часове да се получат нещата.

Правим събитието за трета поредна година, но за първи път световният шампион ще бъде определен в София и поради това над милиард и половина зрители ще имат възможността да го гледат по целия свят. Това е огромна реклама за България и за мотоциклетния спорт у нас“, обясни Румен Петков.

Президентът на комисията по мотокрос и супермото към Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб не спести похвалите си към организаторите на състезанието.

„Изключително съм щастлив, че за поредна година съм в България. Искам да благодаря на господин Богдан Николов, на Румен Петков и на БФМотоциклетизъм, които за отново показват, че страната ви е номер 1 в организирането на състезания от подобен висок ранг. Горд съм, че работя с такива хора, защото се разбираме отлично.

В последните години България, чрез това ръководство, израстна много по отношение на трасета, организация и състезатели. Със сигурност утрешната вечер ще бъде специална, както за състезателите, така и за публиката“, сподели Сръб.

Все още има свободни билети, които вече са по-малко от 1000. Очаква се утре по в зала „Арена Армеец“ да присъстват 10 000 зрители, които да се насладят на емоцията „Night of the jumps”. Официалното откриване е от 19:00 часа.