"Арена Армеец" е готова за зрелището Night of the jumps

галерия:

Повече от 8 000 билета продадени за финалния кръг на Световния шампионат по мотокрос фрийстайл – “Night of the jumps”. В свободна продажба останаха по-малко от 2 000 пропуска за шоуто, което ще се състои в събота /14.12.2013г./ в зала „Арена Армеец”.

Вчера сутринта започна изграждането на специализираното оборудване. Над 50 души са ангажирани с работата. В късния следобед от Германия пристигна и главния изпълнител на конструкцията и шеф на събитието от страна на промоутъра Франк Ендерс, които директно от летището отиде в залата и започна да работи.

„Знаех, че българите са добри професионалисти, но това, което виждам, надмина очакванията ми. Хората, които работят за „Night of the jumps“ са изключителни, направо фантастични. Смея да твърдя, че това е най-добрата организация в света, която съм виждал за подобен вид състезание.

От вчера до днес изпреварваме работния график поне с 10 часа, което е рекорд. Всичко върви повече от успешно и още тази вечер залата ще бъде готова. Зрителите в България заслужават да видят и ще видят едно уникално състезание, благодарение и на хората, които го организират“, сподели Ендерс.

Президентът на БФМотоциклетизъм Богдан Николов също е доволен от темпото, с което върви изграждането на трасето.

„От старта на работата вчера в 10 сутринта до днес на обяд се справяме повече от успешно. За трета година организираме подобен вид състезание, но смело мога да кажа, че сега работим в изключителен синхрон и всички, които са ангажирани по изграждането на съоръжението, действат много професионално. Очаквам да се получи прекрасно шоу в събота вечер в зала „Арена Армеец“, сподели Николов.

Утре /13.12.2013г./ от 13:30 часа в Пресцентъра на зала „Арена Армеец“ ще се проведе и последната пресконференция преди събитието. На нея ще присъстват президентът на БФМотоциклетизъм Богдан Николов, Румен Петков - председател на Организационния комитет за Grand Prix Bulgaria, д-р Волфганг Сръб – Директор на Комисия Мотокрос при ФИМ и Марко Мантей – Промоутър на Световния шампионат по Мотокрос Фристайл.

По време на пресконференцията ще бъде валидирана специална пощенска карта по случай събитието.

Снимки от подготовката на "Арена Армеец" за шоуто може да разгледате в нашата галерия.