Подобряваме формата си, щастлив е Константинов

снимка: Булфото

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов довери с оптимизъм, че "лъвовете" навлизат във все по-добра форма преди Световното първенство в Полша, което стартира в събота.

Днес Гибона обяви списъка си от избраници за форума, а броени дни преди първия мач с Мексико, Пламен Константинов разкри и повече подробности около моментното състояние на тима.

"Започваме да приближаваме най-добрата спортна форма. Виждам го в последните тренировки. Работи се повече за скорост. Очаквам другата седмица да бъдем в оптимално състояние. Опитахме се да направим максимума като работа. Нямахме достатъчно време, но не искам това да звучи като извинение", заяви Константинов. Той призна, че е можело Николай Николов да бъде с отбора по време на шампионата в Полша.

"За Николай Николов търсехме вариант да пътува. Отиваме само с трима центрове. Проявих и колегиалност към младежкия отбор да не им отнемаме най-добрия център преди европейското първенство в тяхната възрастова група. Всичко, каквото е изиграно, го имаме като информация и от тази гледна точка изненади не може да има. Увереността идва с повече победи. Не успяхме да завършим по най-добрия начин контролите, но в крайна сметка си мисля, че увереността тръгва от тренировъчния процес. В последните тренировки се вижда една увереност в момчетата. Физиономията на отбора започва да се променя. Колективът е добър", продължи специалистът.

Отборът няма да прави сметки за евентуалните си съперници след първата фаза на турнира.

"В нито един мач не може да излезем с мисълта да го загубим. Можем да дадем възможност да играят тези, които намират по-рядко място в състава. Няма да правим сметки. Канада и Германия са ни преки конкуренти и имат силни състави в последните години. Не тръгваме с прекалено големи кошници. Големите очаквания прекалено много притесняват отборите. Предпочитам да си поставяме малки цели и да ги изпълняваме. Минимумът е влизане в осмицата, за да не е провалено световното първенство. Не трябва да се изхвърляме. Избягвам приказките за медали, полуфинали и медали", добави треньорът.

Константинов все още не е обсъждал бъдещето си начело на България. "Беше пожарен вариант и трябваше да се реагира бързо. Бих работил и след световното първенство, но това зависи от няколко страни. Искам да почувствам, че отборът ме следва и вярва в това, което правим. Не съм тук на всяка цена", завърши Константинов.