ATP отново отличи Григор Димитров сред най-добрите млади играчи (ВИДЕО)

снимка: atpworldtour.com

Мъжката тенис асоциация (ATP) отново обърна внимание на най-добрия български играч Григор Димитров, включвайки го в списъка от най-добри млади тенисисти на планетата за настоящия момент.

Наричани "the young guns", хора като Григор Димитров, Милош Раонич, Кей Нишикори, Ник Кирьос и други ще диктуват световната тенис мода в следващите години, когато великаните от т.нар. "голяма четворка" започнат да отстъпват позициите си.

Доказателство за това бе и изминалата 2014 година, когато голяма част от младите тенисисти започнаха да утвърждават позициите си, не само печелейки различни турнири, но и записвайки впечатляващо представяне на надпреварите от Големия шлем и сериите "Мастърс", гарантирайки си рекордни места в световната ранглиста на ATP.

"За тенис феновете е добре да има нови лица, защото Федерер, Рафа и Джокович остаряват, а новата "вълна" трябва да настъпи", заявява журналистът Жоан Солсана.

Друг от популярните тенис журналисти - Бари Флатман също е на мнение, че младите асове са утвърдили позициите си в последната година.

"Имахме нужда от тях - да излязат на сцената и да се докажат, печелейки. Присъствието им се усети през годината, а това освежава цялата сцена", смята Флатман.

Пол Нюман пък е сигурен, че първата ракета на България Григор Димитров тепърва ще утвърждава и запазва позициите си в световния тенис елит.

"Специално победата на Димитров над Мъри на "Уимбълдън" бе много добра. Той определено е един от онези млади играчи, които са тук, за да останат на върха", заяви Пол Нюман.