Плейофите в НХЛ предложиха много страсти

ТОРОНТО МЕЙПЪЛ ЛИЙФС – Бостън Бруинс 4:2
(1:0, 2:2, 1:0)
В серията: Бостън води с 2:1
* Остън Матюс вкара победния гол през втората третина, а Патрик Марло се разписа два пъти за победата, с която Торонто намали на 1:2 изоставането си в плейофната серия на Източната Конференция на НХЛ. Джеймс ван Риймсдайк също беше точен, а Мич Марнър и Морган Райли добавиха по две асистенции. Фредерик Андерсен направи 40 спасявания. Адам Маккуейд и Здено Хара се разписаха за Бостън. Шон Курали завърши с две асистенции, а Туука Раск отрази 26 удара. Мейпъл Лийфс е домакин на четвъртия мач, който ще се играе в петък от 2:00 часа рано сутринта българско време.

НЮ ДЖЪРСИ ДЕВИЛС – Тампа Бей Лайтнинг 5:2
(0:0, 1:1, 4:1)
В серията: Тампа Бей води с 2:1
* Тейлър Хол се отличи с гол и две асистенции за Ню Джърси, който реализира четири попадения през третата част за победата, с която намали на 1:2 изоставането си в плейофната серия на Източната Конференция. Новобранецът Уил Бъчър и Стефан Ноесен също бяха точни, а Блейк Колмън и Бен Лавджой добавиха по едно попадение на празна врата. Кори Шнайдър направи 34 спасявания. Алекс Килорн и Стивън Стамкос се разписаха за Тампа Бей. Никита Кучеров завърши с две асистенции, а Андрей Василевски отрази 36 удара. Ню Джърси приема четвъртия мач от серията, който ще се играе в четвъртък от 2:30 часа рано сутринта наше време.

КОЛОРАДО АВЪЛАНЧ – Нешвил Предатърс 5:3
(3:0, 1:1, 1:2)
В серията: Нешвил води с 2:1
* Нейтън Макинън блесна с два гола за победата, с която Колорадо намали на 1:2 изоставането си в плейофната серия на Западната Конференция. Блейк Комо, Габриел Бурк и Габриел Ландеског (на празна врата) също бяха точни за „лавините“, а Джонатан Берние направи 29 спасявания. Раян Джохансън и Колтън Сисънс се разписаха за Нешвил, който смени вратаря си Пека Рине в началото на втората третина, след като той допусна четири гола от 13 удара. Резервата Юусе Сарос отрази 11 удара. Колорадо е домакин на четвъртия мач, който ще се играе на 19 април от 5:00 часа сутринта българско време.

САН ХОСЕ ШАРКС – Анахайм Дъкс 8:1
(1:1, 4:0, 3:0)
В серията: Сан Хосе води с 3:0
* Йоонас Донской вкара един гол и направи една асистенция, за да даде начало на четирите поредни попадения на Сап Хосе през втората третина, когато беше изкована победата. Така „акулите“ поведоха с 3:0 в плейофната серия на Западната Конференция и са само на един от успех от класиране в следващата фаза. Маркус Сьоренсен, Ерик Фер, Томаш Хертъл, Логан Кутюр (плюс една асистенция), Джо Павелски, Ивендър Кейн и Крис Тиърни също се разписаха за Шаркс, а Мартин Джоунс направи 45 спасявания. Рикард Ракел беше точен за Анахайм. Сан Хосе е домакин на четвъртия мач, който ще се играе в четвъртък от 5:30 часа сутринта наше време.