Овечкин и Кепитълс отстраниха Кълъмбъс, пак се натъкнаха на шампионите

снимка: twitter.com

Александър Овечкин поведе Вашингтон Кепитълс към втория кръг на плейофите в Източната конференция на НХЛ, след като отбеляза две попадения за успеха с 6:3 над Кълъмбъс. Живата легенда на НХЛ стана 7-ият играч в историята с 50 или повече попадения в плейофите.

По този начин серията приключи при 4:2 победи за столичани, като за трета поредна година те ще срещнат Питсбърг във втори кръг. През 2016 Капс паднаха с 2:4 от "пингвините", а миналия сезон отстъпиха с 3:4 в серията. И в двата случая Питсбърг стигна до титлата.

Чандлъл Стивънсън отбеляза попадение и подаде за още едно, а Димитри Орлов, Деванте Смит-Пели и Ларс Елер също се отчетоха на таблото за Вашингтон. Брейдън Холтби пък спаси 35 изстрела към вратата си.

Ник Фолино отбеляза два гола за Кълъмбъс, а още един добави Пиер-Люк Дюбоа. Сергей Бобровски спаси 22 удара към своята врата, но не я запази достатъчно суха и "Блу Джакетс" отпадат в първи кръг от плейофите за втори пореден сезон. 

В същото време Торонто надви Бостън с 3:1 и вкара серията в седми решителен сблъсък. Канадският тим изоставаше с 1-3 победи, но успя да изравни.