Пинтуро пребори фаворитите в слалома във Венген

снимка: БТА/AP

Французинът Алекси Пинтуро завоюва победата слалома за Световната купа в швейцарския курорт Венген. 

Пинтуро беше едва седми след първия манш, но демонстрира страхотно каране във второто спускане и финишира с общо време от 1:42.87 минути.

Така той грабна първата си победа за сезона и общо пета в кариерата му. В дисциплината слалом пък това е втори успех на 22-годишният французин.

На второ място се нареди германецът Феликс Нойройтер, който беше трети след първия маш. Той на 34 стотни от победителя. Трети, на 63 стотни финишира Марсел Хиршер. Той беше големият фаворит за победата, особено след първото време в първия манш. Във втория обаче австриецът допусна поредица от грешки, които "изядоха" големия му аванс пред Пинтуро.

Вторият след първия манш Андре Мюрер остана 6-ти в крайното класиране, а Марио Мат запази четвъртата си позиция.

Въпреки третото място Хиршер остава лидер за малката Световна купа в дисциплината с 340 точки, пред Марио Мат с 250 точки и шведа Матиас Харгин с 233 точки.

Загубата на първото място обаче лиши Хиршер от възможността да излезе начело в генералното подреждане за големия кристален глобус. Там продължава да води Аксел Лунд Свиндал със 757 точки, докато австриецът е с 735 точки. Победителят от днес Пинтуро излезе трети с 506 точки.