Пената: Каранга сигурно тренира на карнавала в Рио, чужденци са идвали с камили

снимка: lap.bg

Легендарният треньор на ЦСКА и почетен президент на клуба от "Армията" Димитър Пенев коментира ситуацията с Фернандо Каранга. Нападателят на "червените" е в Бразилия и отказва да се завърне и да се присъедини към лагера на тима в Сандански. Причината била, че китайски клуб изкушил бразилеца с тлъста оферта и той се опита да извие ръцете на ръководството на ЦСКА-София.

Пенев обаче увери феновете в типичния си стил, че Каранга ще се върне съвсем скоро. 

"Не трябва да забравяме, че в ЦСКА винаги е имало закъснения на чужденците. Не е минала подготовка, без някой да се забави дали със седмица, дали с десет дни. Навремето някои пътуваха с камили, други си губеха билетите... Каранга може да е отишъл в Сао Пауло и оттам до Рио де Жанейро. Нали сега вървят репетициите за карнавала, може пък така да поддържа форма", сподели в типичен свой стил Пената пред "Тема Спорт".

"Каранга си има договор, а щом се коментира толкова усърдно закъснението му, значи феновете го ценят много. Отговор какво се случва с него могат да дадат само президентът на клуба и хората около него. Ние за една година дадохме силен тласък на Каранга, така че, ако се стигне до продажба, сумата трябва да е голяма. Сигурен съм, че началството знае какво да направи при тази ситуация и ще се справи", добави още живата легенда на "червените".

"Още е рано да коментираме. Ще се оправят. Дано няма някой проблем, защото първенството за ЦСКА върви доста добре и ще е лошо, ако се случи някоя непредвидена раздяла. Но не ми се вярва. Ръководството има много опит в подобни ситуации и не вярвам да допусне неприятна изненада”, увери Димитър Пенев.