Парламентът прие ключов за спорта закон

Един от най-ключовите текстове в новия закон, който предвижда увеличаване от 10 на 30 на годините, през които спортните обекти могат да се отдават под наем мина, беше окончателно приет от парламента с 94 гласа "За" и 0 "против". 

По време на обсъжданията на така чакания нов закон спортният министър Красен Кралев коментира многократно, че промяната засяга спортните клубове и целта й е да има равнопоставност между всички тях. 

Тази поправка е в интерес на стадионите, собственост на общини и областни управи. Държавата няма как да ремонтира 30 стадиона. Затова има нужда от частни капитали като инвестиция в спортната инфраструктура. Спортният министър Красен Кралев защити поправката миналата седмица пред парламентарната спортна комисия с думите, че държавата не може да бъде по-добър стопанин на базите от клубовете.

Весела Лечева от БСП коментира, че тази поправка "заобикаля елегантно Закона за концесиите". "С този закон ние отговаряме на широкия обществен интерес", категорични са от ГЕРБ, които са вносителни на основните текстове от новия ЗФВС. 

Гласуването на закона продължава и утре.