Отново опровергаха информации за Шумахер

Университетската болница в Гренобъл категорично отрече за каквито и да е изявления, свързани със състоянието на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Пилето продължава да се намира в състояние на кома вече над половин година, след като легендарният германец пострада тежко по време на ски каране във френските Алпи.

Днес от болницата в Гренобъл потвърдиха пред агенция ИТАР-ТАСС, че всякакви информации, излизащи в медийното пространство относно състоянието на Михаел Шумахер, не идват пряко от учреждението.

"Не сме разпространявали в последните дни информация или пък още по-малко официално съобщение. Може би някой от дирекцията е направил някъде неофициално изказване, коментираха от болницата.

Личният мениджър на Шумахер Забине Кем също отрече за каквито и да е коментари, които се предполага, че тя е дала пред медиите. Преди дни тя лично опроверга думи в германска телевизия, които й бяха приписвани, че пилотът периодично идва в съзнание.

"Никога не съм говорила с тези журналисти", потвърди Кем.

В последните дни някои медии разпространиха и зловредните слухове, че Шумахер е починал. Въпросните медии обаче са поместили опровержение след контакт от страна на хора от семейството, на говорителката на пилота или на болницата в Гренобъл.