Маса и Перес за кратко в болница след катастрофа

галерия:

снимка: БТА/AP

Пилотите на Уилямс и Форс Индия Фелипе Маса и Серхио Перес посетиха за кратко болница след зловещата си катастрофа в последната обиколка на състезанието за Гран при на Канада.

На пистата „Жил Вилньов“ край Монреал двамата участваха в ожесточена битка за третото място с 4-кратния световен шампион от Ред Бул Себастиан Фетел, когато изхвърчаха от пистата и се забиха в предпазните огради след контакт помежду си.

Това позволи на Фетел необезпокоявано да пресече финала на третата позиция, след като секунди по-рано бе изпреварил Перес. Така Ред Бул отпразнува най-успешното си състезание от началото на сезон 2014 във Формула 1, а Даниел Рикардо се отличи с първа победа в кариерата си.

4091613

„Казах на Перес в медицинския център, че съм много разочарован от него. Той трябва да се научи да се поставя на мястото на другите в такива моменти. Блъснах се много силно в бариерите, а и пред мен беше болидът на Фетел, така че катастрофата можеше да бъде още по-сериозна“, оплака се Маса след инцидента.

4091612

Стюардите наказаха Перес в следствие на катастрофата, тъй като той я предизвика с промяна на състезателната си траектория в последния момент точно преди влизането в завоя, което не остави шанс на Маса да избегне контакта.

4091615

Пилотът на Форс Индия ще започне следващото състезание от календара на Формула 1 в Австрия с 5 места по-назад на решетката. Пилотът на Маруся Макс Чилтън пък е наказан с 3 позиции за следващия кръг заради катастрофата още в първия тур на Гран при на Канада със своя съотборник Жул Бианки, която извади и двата болида от надпреварата.