„Престрелка“ между Бътън и Грожан в Туитър

снимка: БТА/AP

Големият въпрос във Формула 1 след края на сезон 2014 – ще прекрати ли кариерата си най-опитният пилот Дженсън Бътън – все още няма отговор, а британският пилот използва всяка възможна трибуна, за да индикира готовността си да остане поне за още една година в Кралските гонки.

В социалната мрежа Туитър постоянно се наблюдават дискусии сред фенове на Ф1 за това дали Бътън трябва да остане в спорта, като днес дори самият той се включи в такава, макар и не отговаряйки на съобщение на обикновен привърженик, а на колегата си от Лотус Ромен Грожан.

В спортните медии изказване на Грожан по адрес на Бътън е било грешно интерпретирано, според французина, който се опита да изясни на аудиторията истинския смисъл на думите си за по-опитния си колега.

„Никога не съм казвал, че е време Дженсън Бътън да напусне Формула 1. Той заслужава мястото си. Казах единствено, че за младите пилоти е трудно да се уредят с място, защото има само 20 налични“, написа Грожан на своите 364 хиляди последователи.

Не след дълго Бътън му отговори с лека нотка на сарказъм: „Винаги може да се откажеш от мястото си, друже, за сметка на някой млад пилот“ (последователите на Бътън са почти 2 милиона)

От екипа на МакЛарън все още не са решили със сигурност на чие място ще дойде от 2015-та година Фернандо Алонсо, като вариантите, очевидно, са два – или на мястото на Кевин Магнусен или на това на Дженсън Бътън.

Слуховете в падока накланят везните към раздяла на англичанина с Формула 1, тъй като той не само е най-опитният от действащите пилоти (266 състезания, трети в историята по този показател), но е и е на 35-годишна възраст.