Орлин Горанов за Sporta.bg: Франция ще надвие Меси, Русия ще даде отпор на Испания

Поредният звезден анализатор за Мондиал 2018 на Sporta.bg е Орлин Горанов. Неостаряващият певец е голям фен на Цар Футбол и когато има възможност гледа мачовете по терените на Русия. Специално за Sporta.bg той даде своите прогнози за предстоящите осминафинали днес и утре. Орлин Горанов, който се намира във Варна, сподели и впечатленията си от видяното досега на планетарния шампионат.

Тази вечер Орлин Горанов трябваше да се изяви пред варненска публика - в Летния театър на Морската столица, но метереологичните условия отложиха събитието, което бе чакано с огромен интерес. В плановете на музиканта влиза участие в премиерата у нас на световноизвестния мюзикъл "Mamma Mia" в софийската опера на 18 юли, обясни пред нашата медия Горанов. 18, 19, 20, 21 и 22 юли са датите, на които столичани ще могат да се насладят на представлението. След това то ще се пренесе на третия летен фестивал в Белоградчик "Опера на върховете", който е на 26, 27, 28 и 29 юли. Предвиждат се и представления в цялата страна.

ЕТО КАКВО Е МНЕНИЕТО НА ОРЛИН ГОРАНОВ ЗА БИТКИТЕ НА МОНДИАЛ 2018:

Впечатленията до момента: Става доста интересно първенство. Лично на мен най-много ми допада това, че има множество срещи, в които се сблъскаха различни стилове на игра. Отборите от Европа, Африка и Азия изповядват различни футболни философии, тези от Южна Америка пък имат тяхно си разбиране за играта. Сблъсъкът на различното мислене е чудесен за футболния запалянко по света. 

Изненадите: Всички видяха, че няма нищо сигурно. Аз съм изумен, че Германия отпадна и то в група с наглед леки съперници. Такова нещо не си спомням да се е случвало. Имаше и още много изненадващи резултати. За мен дори аутсайдерът Испандия показа по-добра игра от някои уж фаворити. Истината е, че не съм гледал повечето срещи заради работни ангажименти, но от това, което видях съм впечатлен от Хърватия.

Мачовете на истината:

Франция - Аржентина: Това е непредсказуем мач на първо четене. Мисля си, че Франция има повече шансове, защото са по-задружен отбор. В Аржентина разчитат само на Меси и практикуват доста предвидим стил. Както всички знаят - една птичка пролет не прави, така е и във футбола и Меси едва ли ще успее сам да отстрани французите.

Уругвай - Португалия: Равностойна битка ще бъде. И в този мач трябва да се каже, че единият тим възлага всичко на един играч. Става дума за Португалия и Роналдо. Това мисля, че не е добра тактика и давам повече проценти за успех на Уругвай, който е много можещ състав.

Испания - Русия: Русия почна с гръмкия шамар срещу два арабски отбора, но после забуксува. Със сигурност домакините ще дадат отпор на Испания. Испанците досега не впечатляват и дори се мъчат по терена, което е изненада. Нищо чудно Русия да докара нещата до равен в редовното време, а после нищо не се знае.

Хърватия - Дания: Хърватите са с много класни единици, а и като отбор са сплотени. Дания обаче е много корав опонент и винаги може да поднесе сензация. Все пак би трябвало балканският тим да наложи своята воля над скандинавците. Зависи дали стилът на Дания ще бъде разбит.