Обмислят да разрешат марихуаната след мач

снимка: БТА/AP

Националната футболна лига на САЩ (NFL) обмисля да разреши на играчите си да употребяват марихуана като лечение на контузии на главата.

Именно комоцио и друг вид травми на главата са най-разпространените физически повреди сред футболистите в САЩ и ръководителите на най-гледания спорт в света са готови да прибегнат до крайни мерки в борбата с травмите.

По-малко от седмица преди грандиозния финал на първенството на НФЛ – Супербоул – вече е организиран специален проект по предложението марихуаната да бъде легализирана като лечебно средство срещу контузии на главата.

Sporta.bg уточнява, че щатите на отборите, които ще се изправят един срещу друг на Супербоул – Денвър Бронкос и Сиатъл Сийхоукс – са единствените в САЩ, които разрешават свободна употреба на марихуана за каквито и да е цели.

В още 20, сред които и Вашингтон, марихуаната е разрешена за употреба като лекарство. Три различни проекта по въпроса ще бъдат разгледани от ръководителите на НФЛ. Според повечето медии в САЩ, има доста добри шансове марихуаната да бъде легализирана като възможно лекарство срещу болки в главата.