Вицето на Доналд Тръмп взриви скандал с напускане на футболен мач

Огромните скандали по време на мачовете в американския футбол няма да имат скоро край. Модата да се коленичи по време на химна в знак на протест срещу расовата дискриминация ядоса сериозно и вицепрезидента Майк Пенс. Заместникът на Доналд Тръмп реши да посети среща в родния му щат Индиана между Колтс и гостите от Сан Франциско. Но го напусна демонстративно още по време на химна.

Играчи и на двата отбора не пропуснаха да протестират. Едни коленичиха, а други извадиха фланелки, призоваващи за равенство и справедливост.

"Това е неуважение към нашите войници, нашия Флаг и нашия Химн", написа по-късно в социалните мрежи Майк Пенс. Доналд Тръмп веднага го похвали. Президентът на САЩ разкри, че е помолил вицето да напуска веднага спортно събитие, което оскърбява националните символи.

Привърженици на протеста обаче нарекоха постъпката на Пенс и неговата съпруга евтин PR трик. Припомняме, че именно бивш ас на Сан Франциско коленичи за първи път и отприщи лавината. Става въпрос за Колин Каперник, който протестира по този начин срещу полицейското насилие и расовата нетърпимост.