"Новият" Кливланд си намери майстора в НБА (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Вашингтон Уизърдс сложи точка на силното представяне на обновения Кливланд Кавалиърс, като го надви със 110:103 като гост в Охайо. Тимът на Скот Брукс бе без своята звезда Джон Уол, който е трайно контузен и още не се е завърнал на паркета. Това обаче не се оказа решаващо, като с отборна и комбинативна игра столичани измъкнаха успеха.

В първата част те тръгнаха лошо, като изоставаха с 9 точки след първите 12 минути. През втората четвърт Уизърдс обаче се стабилизираха и на полувремето се оттеглиха с крехък аванс от 3 точки. Третата част бе абсолютно равностойна, а в последната малките детайли определиха победителя.

Най-добър за гостите бе Брадли Бийл, който наниза 18 точки. С по 17 пък завършиха Томаш Саторански и Кели Убре Джуниър. ЛеБрон Джеймс бе близо до трипъл-дабъл с 32 точки, 9 борби и 8 асистенции, но неговите сили не стигнаха на Кавс. Джей Ар Смит добави 15 точки, а Тристан Томпсън - 12, но никой друг от състава на Тайрън Лу не се отчете с двуцифрени показатели.

Така Вашингтон почти изравни баланса на Кавалиърс в Източната конференция. Уизърдс са 4-и с 34 успеха и 24 поражения, докато Кливланд има същия брой победи, но със загуба по-малко заема 3-ата позиция.