Новата звезда на Юнайтед в окото на допинг буря

снимка: twitter.com

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес е замесен в допинг скандал, докато все още е бил футболист на Арсенал, информира "Дейли Майл". В понеделник той е пропуснал допинг тест, който се е правил на базата на "артилеристите", като не е съобщил за своето местонахождение.

Все още не е ясно дали вината е на чилийския национал или на Арсенал, като клубът може да понесе сериозна финансова санкция. Всъщност, има дори съмнения, че хора на УЕФА са пристигнали на базата Колни, за да осъществят проверките.

Медиите в Испания твърдят, че от УЕФА са търсили именно Санчес за допинг проба само за да осъзнаят, че чилиецът го няма на базата. Именно тогава той е пътувал към Манчестър, за да завърши своя трансфер и не е дал информация за местонахождението си, което е отговорност на всеки футболист в Англия. От УЕФА обаче отрекоха да са давали подобно изявление.

Футболната асоциация на Англия и Арсенал също мълчат по случая. Футболистът може да бъде наказан със спиране на състезателните права за 2 години само при условие, че 3 пъти в рамките на година пропусне подобни проверки. Клубът пък може да понесе само финансово наказание. Миналата година Манчестър Сити бе глобен с 35 хиляди паунда за това, че три пъти в рамките на 12 месеца се е провалил по подобен начин.