Най-близките на Боян Петров с желание обратно на половинката му

Майката и сестрата на Боян Петров - Ангелина и Александра Петрови заявиха пред Bulgaria ON AIR, че издирването му трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия под Шиша Пангма. Китайски алпинисти, които продължават да търсят Петров, са намерили инсулина на изчезналия наш алпинист. Това е станало близо до третия базов лагер под върха Шиша Пангма. 
Майката и сестрата на нашия алпинист разясниха, че имат надежда Боян да се е укрил на възможно за това място в цепнатина под снега и там да чака някой да го намери. 
"Би трябвало да се разпръснат наляво и надясно и да търсят под снега, където евентуално той си е направил убежище, за да се спаси. Мисля, че е заклещен на място, където само човек може да го открие“, казаха родствениците на Петров.

Междувремнно дъщерята на Боян Петров - Тея изрази благодарности за подкрепата, вдъхването на надежда и издирването на нейния баща. Тя подчертава, че Боян Петров е на мястото, където винаги е искал да бъде - в планината.

По-рано жената до Боян Петров - Радослава Ненова призова спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха. До момента няма никаква следа от българския алпинист, който беше видян за последно на 3 май. В търсенето участват шерпи, китайски планински спасители и специално модифицирани непалски хеликоптери.