Националният събор "Каяк в бързи води 2012" събра над 50 състезатели

снимка: whitewater-bg.com

Българското каяк общество (БКО) организира четвъртото издание на Националния събор по каяк в бързи води.

 

Река Струма отново събра многобройните любители на каяка и бързите води. Тази година състезателният елемент беше фокусиран предимно към едноместния каяк. БКО ежегодно изгражда слаломно трасе, в което мерят сили над 50 души от цялата страна.

 

В събитието изненадващо се включиха голям брой хора от Пловдив, Кърджали, Варна, Стара Загора и други градове от страната, което зарадва организаторите и утвърди националния събор като значимо събитие, обединяващо всички запалени по каяка в бързи води. Дисциплините бяха спринт и слалом, който се проведе в два манша.

 

Стартовете бяха атрактивни, а със специалната подкрепа на Валери Финков от козлодуйския клуб "Атом" съдиите оцениха по най-добрия начин възможностите на участниците. В генералното класиране за единичен каяк (К1) при мъжете първото място зае Иван Димов.

 

При жените победител стана Йоанна Миланова, а в дисциплината двоен каяк (К2) Фемили победиха Димитър Иванов и синът му Тодор Иванов. БКО все по-често организира събития и това оказва положителен ефект на спортовете, свързани с бързите води.

 

С основна цел да развива каяка и да се грижи водоемите в страната да станат по-добра среда за туризъм, БКО се стреми да предоставя информация и възможности на колкото може по-голям брой хора.