Национален събор "Каяк в бързи води 2012" ще се проведе от 6-и до 9-и септември

снимка: whitewater-bg.com

Река Струма ще приюти отново националния събор на любителите на гребните спортове в бързи води, който през тази година е насрочен в периода 6 - 9 септември 2012 година в Кресненско дефиле.

 

Както всяка година, така и тази, каякари от цяла България ще се съберат, за да обменят опит и премерят сили.

 

В събота (8.09) от 11.30 ч. започва най-атрактивната част от събора - надпревара по изграденото за целта слаломно трасе. Трасето на състезанието започва от втория тунел на Е-79 в дефилето (около километър преди Кресненски ханове).

 

Представителите на медиите ще имат възможност да получат обстойна информация за събитието от организаторите. Ще бъде оказана помощ и на фотографите, гарантират организаторите на събора.

 

След състезанието вечерта ще продължи с награждаване и парти на открито. През дните на събора традиционно по реката ще има множество демонстрации и масови спускания.

 

Националният събор се организира от Българското каяк общество, припомня БТА. Всяка година събитието събира десетки каякари от цялата страна и привлича нови ентусиасти, желаещи да усетят тръпката на каяка в бързи води.

 

Освен да бъде в подкрепа на начинаещите, събитието цели и да запознаe хората със значението на реките за спорта и туризма в регионите.

 

Пълната програма, регламент и друга допълнителна информация може да бъде открита на официалния сайт на организацията www.whitewater-bg.org.