ММА зрелището на годината предложи супер емоции (ВИДЕО)

галерия:

Дъстин Порие отказа Джъстин Гейтчи в четвъртия рунд на тяхната битка, която се превърна в един от най-атрактивните мачове за 2018-а в UFC. Сблъсъкът се проведе на голямата галавечер в Глендейл, Аризона (САЩ).

Американците сбъднаха очакванията на фенове и специалисти. Те се захапаха още от първата секунда. Гейтчи започна да стоварва брутални кикове върху водещия десен крак на своя съперник. Порие отвръщаше с експлозивни боксови комбинации в главата. След първите два рунда лицето на Гейтчи беше окървавено. Порие започна леко да накуцва и се принуждаваше често да сменя своя гард.

Третият рунд беше ключов. Гейтчи успя да разклати своя съперник, а ударите на Порие умекнаха. В този момент бившият шампион на Световните бойни серии бръкна за втори път в окото на своя противник. Това накара реферът Хърб Дийн да му даде официално предупреждение. Порие имаше време да възстанови и излезе много нахъсан за предпоследния рунд.

След изключително кроше в брадата Гейтчи беше разклатен, а малко по-късно реферът Хърб Дийн спря двубоя, след като той спря да отвръща на ударите.